VloerenExclusief | The Art of Living

Verscholen tussen de bossen nabij een sfeervol Noord-Brabants dorp, ligt een prachtige villa met modern-strak exterieur en warm interieur. Het bijzonder fraaie gebouw werd enkele jaren geleden aan een heuse transformatie onderworpen, waardoor zowel de binnen- als buitenkant in een eigentijds jasje zijn gestoken, alsmede de riante tuin die om de woning heen ligt. Magazine The Art of Living kreeg een exclusief kijkje in het fantastische eindresultaat en sprak met &Prast&Hooft, het verantwoordelijke bureau voor het in- en exterieur, en VloerenExclusief, die de villa voorzag van een schitterende parketvloer. 

VloerenExclusief Waalre VloerenExclusief Waalre exclusieve vloeren VloerenExclusief Waalre exclusieve vloeren VloerenExclusief Waalre exclusieve vloeren VloerenExclusief Waalre exclusieve vloeren

Interieur met warme uitstraling

Bij binnenkomst in de villa word je ondergedompeld in een bijzonder aangename sfeer die wordt veroorzaakt door een warm interieur. Dat begint al in de royale ontvangsthal, aangekleed met prachtige, donkerkleurige maatwerkkastenwanden. Tussendeuren bieden toegang tot de leefruimtes. De keuken, eetkamer en living zijn hier in een heldere plattegrond samengebracht, waarbij een indrukwekkende vide met zwevende trap en een prachtige doorkijkhaard annex roomdivider voor een subtiele afbakening zorgen.  

VloerenExclusief Waalre VloerenExclusief Waalre VloerenExclusief Waalre VloerenExclusief Waalre VloerenExclusief Waalre exclusieve vloer

Lichte ruimtes

Opvallend is hoe licht de ruimtes aanvoelen, dankzij de keuze voor grote raampartijen aan de achterzijde en een lichtstraat op de eerste etage bij de vide. De open, lichte indeling nodigde uit voor een warme aankleding in de vorm van een natuurlijk en rijk materiaalgebruik, toegepast in maatwerkobjecten zoals de schitterende keuken, het haardmeubel met doorkijkhaard en de grote wandkast met nissen in de living. Hierdoor hebben de ruimtes een intieme sfeer gekregen.  

VloerenExclusief Waalre exclusieve vloeren

Bijzonder Sfeermakers

Een bijzondere sfeermaker in het interieur is de schitterende houten vloer van VloerenExclusief – een bedrijf dat zich al meer dan twintig jaar specialist mag noemen in maatwerkparketvloeren. Hun vloeren worden aan de hand van hoge kwaliteitsstandaarden geselecteerd en volledig op maat gemaakt, geleverd en gelegd. In deze woning is gekozen voor een rustige vloer met een natuurlijke uitstraling, met af en toe een zichtbare noest en een subtiel kleurverschil. De vloer is door VloerenExclusief zelf op kleur gebracht en gerookt in eigen rookcabine.  

Bekijk het project hier