lessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/2/2891625/webspace/siteapps/WordPress-502608/htdocs/wp-content/themes/theme52835/bootstrap/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /var/www/vhosts/2/2891625/webspace/siteapps/WordPress-502608/htdocs/wp-content/themes/theme52835/style.less FAQs - VloerenExclusiefVloerenExclusief

FAQs

Q?

Kan onder een houten vloer vloerverwarming gelegd worden?

A.

Ja, vloerverwarming kan met in achtneming van bepaalde voorwaarden onder een houten vloer gelegd worden. Hout isoleert echter dus geeft een minimaal rendement.

Q?

Kan een houten vloer in een appartement?

A.

Ja, in de meeste gevallen is het verplicht om een 10 dB TNO goedgekeurde ondervloer te leggen

Q?

Wanneer verlijm ik mijn vloer en wanneer leg ik hem zwevend?

A.

Indien u de keuze heeft dat de houten vloer of verlijmd of zwevend gelegd kan worden moet u weten wat voor geluid uw vloer mag maken.

Q?

Wat zijn de voordelen van spanveren?

A.

De vloer is snel en eenvoudig te leggen en eventueel verhuisbaar.

Q?

Kan ik de grote knoesten dicht maken?

A.

Ja, de grote knoesten kunnen opgevuld worden met een mengsel van houtkit en zaagsel.

Q?

Kan ik bij VloerenExclusief onderhoudsmiddelen kopen?

A.

Ja, u kunt bij VloerenExclusief verschillende onderhoudsmiddelen kopen.

Q?

Kan ik een houten vloer zelf leggen?

A.

Ja, VloerenExclusief geeft vakkundige uitleg m.b.t. het leggen van de houten vloer en de gereedschappen die daarbij gebruikt worden.

Q?

Is een eiken vloer een sterke vloer?

A.

Ja, een eiken vloer is het meest geschikte vloerdeel omdat het hardhout is.

Q?

Welke breedtes zijn er bij houten vloeren?

A.

De normale breedtes van een houten vloer gaan van ± 14 cm t/m ± 26 cm. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van extra brede maten.

Q?

Hoe kan ik mijn houten vloer onderhouden?

A.

Bij een hardwax vloer is het onderhoud stofzuigen en indien nodig met een klamvochtige doek/ dweil de vloer afdoen. (klein beetje vloercleaner aan het dweilwater toevoegen).Indien nodig de meest belopen plaatsen behandelen met onderhoudsmiddel.

Q?

Wat is hardwaxolie?

A.

Hardwaxolie is een milieuvriendelijk afwerkmateriaal op basis van urethaanolie met een uitstekende slijtvastheid en goede watervastheid.

Q?

Hoe kan ik mijn houten vloer afwerken?

A.

Er zijn diverse materialen om een houten vloer af te werken zoals hardwaxolie, lak en was. Het meest gebruikte afwerkmateriaal is hardwaxolie

Q?

Kan een houten vloer ook gelegd worden op vloerverwarming?

A.

Ja, dat kan! Houten vloeren reageren van nature op vocht- en temperatuursverschillen. Krimping en uitzetting van vloeren treden op bij extreme schommeling in de luchtvochtigheid en temperatuurverschillen.
Met vloerverwarming zijn de schommelingen in temperatuur vrij miniem omdat de temperatuur vrij constant wordt gehouden. Vloerverwarming geeft zijn warmte ook langzaam af. Vloerverwarming heeft een zelfregulerend karakter. Dit wil zeggen dat bij plots oplopende temperatuur de vloerverwarming zich aanpast.
Deze geleidelijke schommelingen in vochtpercentage en temperatuur zijn juist een voordeel voor uw vloer.

Q?

Wat is de dikte van een houten vloer?

A.

De planken zijn 20 mm. Een standaard ondervloer is 3 mm. De houten vloer met een standaard ondervloer is 23 mm dik.Tapis is echter een ander verhaal. Die heeft een dikte van 6 of 9 mm én de gekozen ondervloer.

Q?

Wat is de levertijd van een houten vloer?

A.

Sommige vloeren zijn direct uit voorraad leverbaar. Vloeren Exclusief levert alle houten vloeren uit binnen 3 weken. Speciale opdrachten nemen iets meer tijd in beslag.

Q?

Wat is acclimatiseren?

A.

Met acclimatiseren wordt bedoeld dat de houten vloer ± 2 weken moet wennen aan de luchtvochtigheid in de ruimte waar hij wordt gelegd. Dit wordt gedaan omdat hout nog iets kan werken.

Q?

Moet de ondergrond droog zijn voordat er een houten vloer gelegd kan worden?

A.

Ja, de cementdekvloer mag maximaal 2 % vocht bevatten. Vloeren Exclusief heeft een vochtmeter beschikbaar zodat u kunt meten wat het vochtgehalte is van uw cementdekvloer.

Q?

Kan ik meteen na het stukadoren mijn houten vloer leggen?

A.

Gewenst is om het stukwerk minimaal 1 week te laten drogen voordat u de vloer laat acclimatiseren

Q?

Is het hout droog?

A.

Ja, het hout wordt in computergestuurde droogkamers tot de Europese norm gedroogd